Blogg

Zai Whitakers kolumn | I världen …

Tack vare låset kunde jag göra fantastiska resor – super bekvämt, ingen flygplats / station brist, frysta axlar utan att bära bagage, oro för förseningar. Jag gick igenom många minnesfält, jag såg en från slutet av 1970-talet (ish) när jag satt på kanten av Amaravathi-reservoaren häromdagen, knuffad av gamla fotoalbum som måste sorteras och sorteras. , under en resa med insamling av krokodilägg – jag använder en ganska heroisk fras, jag är verkligen lite nöjd och förmodligen togs jag strax efter Green Keelback Incident. Han gick längs stranden, och de andra, inklusive Rom, såg ner i en liten hög på dammen. När jag såg ormen böja sig vid vattnet skrek jag upphetsad och sa: ”Fånga den! Fånga!” Jag sade. det var herpetologens omedelbara svar. Jag kunde inte se klart och visste inte vad som hände, men eftersom jag bara var gift var jag på det imponerande stadiet och jag dök och tog tag i den förvånade ormen.

Lyckligtvis var det ofarligt, men jag hade inte några sekunder som jag undrade om det var giftigt.

Jag hävdade ständigt att jag var djärvare och effektivare än jag egentligen var. På Andamanöarna fångade jag en huggorm som blandade den med en kattorm och tvärtom. Jag insisterade på att få lära mig giftutvinning på Snake Park, och det gjorde mig nästan upprörd. När jag såg kvinnorna häcka i min päls på Croc Bank, förlöjligade jag idén att ta med mig en pinne och blev nästan galen. Jag gick i Papua Nya Guinea i en tråkig, stinkande träsk bebodd av stora saltvattenkrokodiler. Jag lutade mig bakom en buske i de vackra Annamalai Hills och tog bilder av den (dåliga) baksidan av en stor bison. Zai Whitakers kolumn | På Världsmiljödagen granskar vi lektionerna för den största läraren genom tidernaBesöker vår leguan César. Foto med tillstånd av Zai Whitaker Och sedan en dag hände något vackert tack vare Time the Great Teacher. Jag insåg att jag inte behöver låtsas vara modig. Vilket fantastiskt, vackert och befriande ögonblick! Denna lektion belystes och granskades med mig tills jag kunde göra det. Jag blev expert i avhandlingen att en fjällig huggorm kunde älska och älska djur och vara en riktig person utan att ta tag i huvudet eller hoppa bakom en krokodil. Samma linje kom från vår farbror Salim, som ofta samlade några av oss, hans stora syskonbarn och brorsöner, och tog oss till fågelskådning. Ett av hans favorittrick var att peka ut ett ljud och fråga oss vilken fågel det är. Vi skulle ge okunniga svar: “Fläckig duva!” “Charlatan!” etc. Jag skulle verkligen njuta av det ögonblick han tittar på oss med förödmjukelse och medkänsla och säger, “Detta är en ekorre.” Eller något annat som inte är en fågel. Det var en gång den traditionella träkranen. När vi blev äldre blev hans svar hårdare och mer direkt: låtsas inte veta.FirstCutbyManjul06062020SMNär du slutar låtsas blir livet definitivt enklare, bekvämare. Den sitter på någon som en prydlig, skinnig, repig, felaktig jacka; för hårt i armbågarna, hängande på fel plats, kliande, obehagligt. Den goda nyheten är att du kan vara naturälskare, njuta av djur och vara djupt involverad i att skydda allt du hittar utan att veta namnen. En ros med något annat namn, enligt Bard. En annan intressant lektion från Teacher Time är att observationer av bakrutor / köksfönster ofta är mer spännande, ibland mer än vad jag kallar (i hemlighet) att se. Djurliv på TV. Jag har sett en hel del av dessa, och om de får skryta lite, inkluderar de flera observationer av lejon, noshörningar och geparder i Kruger, paradisfåglar i Papua Nya Guinea och Lake Manyara flamingos i Tanzania. Men mina två favoritminnen är härifrån i vår egen Chennai; En trädgårdsödla som lägger ägg bredvid Croc Bank-matsalen och en äldre val (apa?) Bakom Snake Park-campus i Guindy National Park.Ödlan ödelträdgård. Foto: Gnaneswar CHÖdlan ödelträdgård. Foto av Gnaneswar CH Jag satt 3 meter från trädgårdsödlan och såg den gräva sitt bo, lägga sina pärlvita ägg, fylla den och krossa den med huvudet som träffar den. Han var helt omedveten om mig och de höga gnisslarna i vår gamla Nikon-kamera, med en rulle svartvitt film som var tvungen att spolas tillbaka med surr och stön. Det var ett vackert och speciellt ögonblick; Jag och Calotes versicolor och det gjorde det speciellt och minnesvärt. (Han hade inte ivrigt informerat någon annan.) När han var klar och ödlan bröt upp med idrottaren, vände han sig om och gav mig ett vänligt ”See you” -look. Det var den perfekta språngbrädan. Den första personen i kö hoppade, simmade in i banken och rusade tillbaka för att ställa upp för en ny chans. Under tiden blir de andra i raden otåliga och skjuter och skjuter den framåt. Ibland fick dykaren en panikattack i sista minuten och var tvungen att skjutas bort från grenen, vilket ses hos simlärare och elever. Vilken utsikt!

Om vi, de av oss som arbetar inom bevarandeområdet använder den här stängningstiden, ska vi bättre se tillbaka på vad Time försöker lära oss kollektivt som land.

Vilka stora möjligheter vi har för att skydda våra vilda djur och skogar! Varför och hur försvann de? Enligt Héctor Beliozs brutala sanning: “Tiden är en fantastisk lärare, men tyvärr dödar den alla hans elever.” Oundviklig; Men innan vi gör det kan vi lära oss mycket och tillämpa det i våra liv. På grund av COVID-19 har vi möjlighet att göra denna författare och konservator Zai Whitaker förvaltare – Madras Crocodile Bank Foundation / Herpetology Center

Via: FirstPost

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Botón volver arriba

Annonsblockerare upptäckt

Du måste ta bort AD BLOCKER för att fortsätta använda vår webbplats TACK